Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tarinoita Saharasta
Isbn: 978-95-2364-350-5
Förlag: Aula & Co
Kategori:
Romaner Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: januari 2023
Uppläsare: Hannamaija Nikander
Length: 11 timmar 55 minuter

Ljudbok

Tarinoita Saharasta

Miljoonia lukijoita lumonnut menestysteos

Nuori taiwanilainen nainen luki 70-luvun alussa lehdestä Saharaa käsittelevän artikkelin, eikä sen jälkeen enää saanut aavikkoa mielestään. Pari vuotta myöhemmin Sanmao toteutti unelmansa ja muutti espanjalaisen puolisonsa kanssa asumaan Länsi-Saharaan.

Kirjallisen läpimurron ainekset alkoivat itää, kun Sanmao ryhtyi kirjoittamaan kokemuksiaan kertomuksiksi. Vuonna 1976 tarinat koottiin kirjaksi, ja sensaatio oli valmis. Todellisuutta ja fiktiota sekoittavat kertomukset rakkaudesta, menetyksestä ja vapaudesta olivat jymymenestys.

Sanmao (Chen Mao-ping) oli taiwanilainen kirjailija ja maailmankansalainen. Hän syntyi Kiinassa vuonna 1943, mutta muutti kuusivuotiaana perheensä mukana Taiwaniin kommunistien noustua valtaan. Vuonna 1991 itsemurhan tehnyt Sanmao lukeutuu yhä tänäkin päivänä kiinaa puhuvan maailman rakastetuimpiin ja puhutuimpiin kirjailijoihin. Kolme vuosikymmentä kuolemansa jälkeen hän inspiroi yhä nuoria taiwanilaisia ja kiinalaisia naisia, jotka eivät viihdy konservatiivisten kulttuuristen normien kahleissa.

”Sanmaon proosa kulkee muistoista fiktioon lakonisen elegantisti kuin beat-runoilijoiden säkeet.”
– The New York Times


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone