Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Krysa
Isbn: 978-95-2364-223-2
Förlag: Aula & Co
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2022

E-bok

Krysa

Mitä jos koneoppimisen isä Frank Rosenblatt ei olisikaan kuollut vuonna 1971 veneonnettomuudessa, vaan Neuvostoliiton ydinsukellusvene olisi poiminut hänet turvaan ja vienyt salaiseen tukikohtaan kehittämään tekoälyä?

Rosenblattin kehittämän Krysan ansiosta Neuvostoliitosta on tullut maailman johtaja, mutta kun Krysa sammuu, sivilisaatio katoaa. Katastrofin aiheuttanut Pavel Dybenko päätyy syrjäiseen erämaamökkiin Suomeen mukanaan atomivoimalla toimiva nukke. Jokainen ihminen, jonka Dybenko on koskaan tuntenut, on kuollut. Hän on tietääkseen ainoa, joka tietää tarkalleen, miksi niin kävi.

Krysa on huima ajatusleikki siitä, miten pienestä maailmanjärjestys voi olla kiinni, mutta kertoo loppujen lopuksi enemmän meidän ajastamme kuin vaihtoehtoisesta todellisuudesta.

"Krysa on mykistävä mestariteos, joka saa paatuneenkin lukijan rakastumaan kirjoihin uudelleen ja kirjailijakollegan miettimään uranvaihdosta."
– Kirjailija Tuomas Lius


”On mahdollista, että joku vielä joskus löytää tiensä tälle syrjäiselle majalle. Hän löytää täältä sen, mitä minusta on jäljellä, sekä sinut. Olen varma, että sinussa riittää silloin vielä virtaa. Kukaties löytäjällä on riittävästi älliä, kärsivällisyyttä ja tuuria kaivaakseen sinusta sen, mitä ikinä olet elektronisiin sisuksiisi taltioinut. Haluaisinpa todella kuulla, minkälaisen tarinan hän kaikesta tästä kasaan kursii.
Minä olen viimeinen ja ainoa, joka tietää, miten tämä tapahtui. Kerron sen nyt sinulle.”


Krysa on Sami Tissarin (s. 1971) esikoisromaani. Tissari on pohjoiskarjalainen metsuri, filosofi ja vapaa-ajattelija, joka jäisen puun juureen polvistuessaan miettii kvanttiteorian suhdetta todellisuuteen.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone