Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kolme sisarta
Isbn: 978-95-2364-218-8
Förlag: Aula & Co
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Markus Niemi

E-bok

Kolme sisarta

Tämä on Cibin, Magdan ja Livian tarina. Se särkee sydämesi, mutta heidän rohkeutensa ja rakkautensa täyttävät sinut toivolla.

Pikkutyttöinä Cibi, Magda ja Livia lupasivat isälleen pysyä aina yhdessä, tapahtui mitä hyvänsä. Kun vuosia myöhemmin natsit lähettivät 15-vuotiaan Livian Auschwitziin, 19-vuotias Cibi seurasi pikkusiskoaan kuolemanleirille suojellakseen häntä – tai kohdatakseen kuoleman hänen kanssaan.

Natsien noutaessa juutalaisväestöä leireille sisarkolmikon keskimmäinen, Magda, onnistui pakoilemaan jonkin aikaa piileskellen perheen naapurin vintillä ja läheisessä metsässä. Lopulta myös hänet otettiin kiinni ja vietiin Auschwitziin. Kun sisaret olivat jälleen yhdessä, he lupasivat toisilleen: he selviäisivät tästä elossa.

Miljoonia kappaleita myyneiden Auschwitzin tatuoijan ja Cilkan tarinan kirjoittajan Heather Morrisin koskettava ja voimakas uutuusromaani perustuu kolmen siskoksen tositarinaan selviytymisestä Auschwitzista ja kuolemanmarssista.


Uudessa-Seelannissa syntynyt Heather Morris on poikkeuksellisen menestynyt kirjailija, jonka intohimona ovat tarinat selviytymisestä, sisukkuudesta ja toivosta. Työskennellessään vuonna 2003 suuressa melbournelaisessa sairaalassa Heather tutustui iäkkääseen herraan, jolla ”saattaisi olla kertomisen arvoinen tarina”. Mies oli Lale Sokolov, ja tapaaminen muutti molempien elämän. Heatherin romaani Auschwitzin tatuoija pohjautuu Lalen elämäntarinaan, ja sitä sekä Cilkan tarinaa on myyty yli kahdeksan miljoonaa kappaletta. Vuonna 2020 Heather Morris julkaisi teoksen Tarinoita toivosta, jossa hän kertoo omasta tiestään Lale Sokolovin elämäntarinan kirjoittajaksi.


”Olin Etelä-Afrikassa kirjani PR-kiertueella, kun tyttäreni otti yhteyttä ja kertoi saaneensa sähköpostia eräältä pariskunnalta. Mies oli matkustanut Livia-äitinsä luo Israeliin ja vienyt hänelle tuliaisiksi Auschwitzin tatuoijan, koska äiti ja tämän sisaret olivat holokaustin selviytyjiä. Heti kirjan nähtyään Livia sanoi: ’Siinä on varmaan Lalen ja Gitan tarina. Minä olin Birkenaussa yhtaikaa heidän kanssaan – ja Gita ja minä kävimme samaa koulua.’ Sähköpostiviestin lähettäjä Oded Ravek kysyi, voisinko tulla Israeliin tapaamaan Liviaa ja hänen Magda-siskoaan. Cibi, siskoksista vanhin, ei surullista kyllä ole enää elossa.
Mitä siinä saattoi tehdä? Nousin koneeseen, lensin Tel Aviviin, tapasin Livian ja Magdan ja sain kuulla heidän uskomattoman elämäntarinansa.” – Heather Morris



EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone