Jump to content
Cover for Minun kipukirjani
Isbn: 978-95-2379-148-0
Publisher: Basam Books
Category:
Medicine & Health
Accessible since: April 2021
Narrator: Susanna Valkama
Length: 6 hours 6 minutes

Audiobook

Minun kipukirjani

”Kipu astui ammatillisen tietämykseni päälle ja nauroi paskaista naurua.”

Ammattilainenkin saattaa tippua polvilleen kroonisen kivun edessä. Susanna kertoo esikoiskirjassaan kroonisista nivelkivuistaan arkisesti ja rehellisesti. Hän tuo esille avoimesti, miten kipu vaikutti hänen elämäänsä, mieleensä ja ajatuksiinsa. Kipu pakotti fysioterapeutin potilaan rooliin ja tuskamuisti piti pitkään ajatuksia pihdeissään.
Reipas fysioterapeutti sukelsi syvälle avuttoman potilaan maailmaan.

Talikko symboloi Susannan asennetta laittaa kipu ruotuun huumorilla, tiedolla, tahdolla, valoisuudella ja maanläheisellä otteella. Kirja on elämänmakuinen. Kipua tulisi hoitaa monipuolisesti, ei pelkästään diagnoosin tai lääkityksen kautta. Kirja kertoo matkasta kipuun ja keinoista siitä pois. Kirjailijan lapsiperheen arki kaikissa väreissään ja pohjalaiset juuret kulkevat ammattilaisen otteen rinnalla.

Susannan tarina antaa voimaa kroonisen kivun kanssa kamppaileville. Kipuun kannattaa yrittää vaikuttaa, mutta sekin on sallittua, että aina ei jaksa. On oltava myös armollinen itselleen. Teos on rohkea, erilainen terveyskirja ja lukuelämys, joka välillä naurattaa ja välillä itkettää.

Susanna Valkama on fysioterapeutti, erityispedagogiikan maisteri,
väitöstutkija, luennoitsija ja taijiopettaja.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone