Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Petturi
Isbn: 978-95-2364-152-5
Förlag: Aula & Co
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2021
Uppläsare: Sami Lalou
Length: 6 timmar 31 minuter

Ljudbok

Petturi

Kansainvälisissä rikollispiireissä luovinut Mikael saa tarpeekseen rikollisen elämästä. Ainoa keino päästä irti entisistä kuvioista on pettää pahamaineiset rikoskumppanit ja paeta synnyinsijoille tummareunaisten pilvien Pohjois-Karjalaan.

Painajaiset ja pelot eivät kuitenkaan jätä Mikaelia rauhaan. Miehen entiset rikostoverit punovat väkivaltaista kostoaan Tallinnassa. Saavatko he selville Mikaelin olinpaikan? Samaan aikaan Mikaelille tarjoutuu uusi mahdollisuus nuoruuden rakkautensa kanssa. Tunteille antautuminen saattaisi kuitenkin riskeerata kaiken. Sitä paitsi aika on käymässä vähiin.

Risto Miettinen yhdistää taidokkaasti kitkatta etenevän toiminnan ja tarkkanäköisen ihmiskuvauksen. Miettisen tekstissä suomalainen mies heikkouksineen ja vahvuuksineen nousee kuoleman uhallakin täyteen oikeudentuntoonsa. Balkanille, Viroon, Pietariin, Riikaan ja suomalaiseen maalaismaisemaan sijoittuva Petturi on trilleri, jossa kansainvälisen rikollisuuden lonkerot ulottuvat Pohjois-Karjalan metsien rauhaan asti. Se on kertomus pelosta, petoksesta ja pakenemisen mahdottomuudesta.

Risto Miettinen on esikoiskirjailija, jolla on takanaan pitkä ura mainonnansuunnittelijana. Häntä on aina kiehtonut meissä jokaisessa asuvan hyvyyden ja pahuuden suhde. Mikael Marjosaaren hahmo ja Petturi saivat alkunsa tarpeesta tutkia tuota suhdetta ja sitä, millaisiin valintoihin se voi ihmisiä ajaa. Miettinen asuu Helsingissä ja on kotoisin Pohjois-Karjalasta. Vapaa-ajallaan hän harrastaa kirjallisuutta, ruoanlaittoa ja elokuvia.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone