Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Paikka hyvässä perheessä
Isbn: 978-95-2375-251-1
Förlag: Minerva kustannus
Kategori:
Romaner Humor Feelgood
Tillgänglig sedan: februari 2021

E-bok

Paikka hyvässä perheessä

Piian osa ei 1930-luvun Englannissa ollut helppo - varsinkaan suomalaistytölle.

Helena Steenin esikoisromaani avaa elävästi lukijan eteen 1930-luvun Englannin tapoineen ja vaatteineen, autoineen ja aatteineen.

Anni on lapsellinen ja hemmoteltu varakkaan karjalaisperheen tytär, joka lähetetään 1933 ulkomaille piikomaan lähisuvun mielestä sopimattoman käytöksen takia.

Laivalla matkalla Englantiin Anni tapaa Martin, suomalaisen liikemiehen, johon hän rakastuu. He joutuvat laivamatkan jälkeen erilleen, ja Anni aloittaa kovan työn isäntäperheessä Devonissa. Isäntäperheen herran ja rouvan avioliitto rakoilee, ja herra alkaa pian kiinnostua Annista.

Vauhdikas Anni ystävystyy naapuriperheen palvelijan kanssa ja törmää luokkayhteiskunnan rajoihin ja kulttuurieroihin. Kouluja käyneen nuoren suomalaisnaisen ei ole helppoa alistua vanhakantaiseen palvelijan rooliin, etenkään kun maailma ympärillä muuttuu kovaa vauhtia.

Vanha Downton Abbeysta tuttu Englanti luokkajakoineen, herrasväkineen ja palvelijoineen on yhä voimissaan, mutta muutoksen tuuli puhaltaa - niin palvelijoiden keittiöissä kuin herrasväen salongeissa.

Paikka hyvässä perheessä aloittaa Parempaa väkeä -romaanisarjan.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone