Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mielisairaalassa
Isbn: 978-95-2351-416-4
Förlag: Into Kustannus
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: april 2020

E-bok

Mielisairaalassa

Raamatussa mainitaan kolme tautia: lepra, epilepsia ja mielisairaus. Lepra on hävitetty maailmasta, epilepsiasta on tullut tauti muiden sairauksien joukossa. Mielen sairauksien stigma poistuu vasta, kun ne ymmärretään aivotoiminnan sairauksiksi ja potilaiden sosiaalinen asema kohennetaan muiden sairaiden tasolle.

Ilkka Taipale kertoo 57 vuoden ajanjaksosta keskittyen mielisairaalakokemuksiin. Hän on viettänyt 14 vuotta elämästään mielisairaalassa ja 11 vuotta eduskunnassa. Siinä ei ole paljon eroa, hän tokaisi potilailleen. Taipaleen toiminta-aikana Kellokosken sairaalasta tuli Itämeren alueen tunnetuin mielisairaala ja Kellokosken kylästä maamme kuuluisimpia kyliä.

Maailman terveysjärjestön aluejohtaja Marc Danzon luonnehti Ilkkaa sanoen, että hänessä yhdistyvät aina ilo ja vakavuus. Niinpä tässä kirjassa on hulvattomia sattumuksia ja vauhdikasta menoa pitkäjänteisen ja sinnikkään poliittisen toiminnan rinnalla. Kaikkialla, missä Ilkka on ja toimii, siellä tapahtuu.

Ilkka Taipale on psykiatri ja sosiaalilääketieteen dosentti. Hän on työskennellyt Hesperian ja Nikkilän mielisairaaloissa ja ollut Sosiaalisairaalan ja Kellokosken sairaalan ylilääkäri. Taipale on ollut myös mielisairaiden oman järjestön Mielenterveyden keskusliiton ja Pohjoismaisen potilasjärjestön puheenjohtaja.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone