Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dresden 1945
Isbn: 978-95-2375-029-6
Förlag: Minerva kustannus
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: februari 2020

E-bok

Dresden 1945

13. helmikuuta 1945 kello 22.03 britit aloittivat Dresdenin pommittamisen, yhden toisen maailmansodan tuhoisimmista hyökkäyksistä.

Ensimmäinen pommihyökkäys tappoi paljon siviilejä, sotilaita ja idästä tulleita saksalaisia pakolaisia sekä tuhosi teitä ja rakennuksia. Seuraavaksi taivaalta satoi palopommeja, jotka muuttivat kadut tulimereksi ja pommisuojat uuneiksi. Kaupungin asukkaat paloivat, paistuivat tai tukehtuivat hengiltä.

Aikaisin seuraavana aamuna yhdysvaltalaiset pommikoneet viimeistelivät työn.
Sinclair McKayn Dresden 1945 on henkeäsalpaava historiateos. Se kuvaa kaupungin elämää hyökkäystä edeltävinä päivinä, kertoo pommitusten kulun hetki hetkeltä ja paneutuu tuhotyön seurauksiin.

Kirjassa tapahtumia kuvailevat myös monet tuota käsittämätöntä tuhoa todistaneet siviilit sekä kaupunkiin määrätyt natsiupseerit.
Miksi sotilaallisesti merkityksetön Dresden hävitettiin aivan sodan loppuvaiheessa? Uuteen arkistomateriaaliin ja silminnäkijöiden kertomuksiin pohjaten McKay valottaa kauhujen öiden ja päivien tapahtumia ansiokkaasti niin inhimillisestä kuin sotilaallisestakin perspektiivistä.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone