Jump to content
Cover for Peukaloisen retket villihanhien seurassa
Isbn: 978-87-2609-433-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels History
Accessible since: November 2018

E-book

Peukaloisen retket villihanhien seurassa

"Hän näki sen, mutta ei ollut uskoa silmiään. Mikä alussa oli hämärän peitossa, muuttui selkeämmäksi, ja lopulta sen erotti selvästi. Arkun päällä istui haltija, hajareisin, niin se vain oli".

Ilkeän Niilon tapaaminen haltijan kanssa on kohtalokas tapahtuma. Niilo on villi, ja hänestä on hauskaa kiusata kotitalonsa eläimiä. Mutta kun Niilo pyydystää haaviinsa haltijan, on hänen kujeellaan vakavia seurauksia. Haltija muuttaa Niilon itsensä – peukaloisen – kokoiseksi. Tämän jälkeen Niilo tarrautuu villihanhen selkään ja lähtee pitkälle matkalle halki Ruotsin upeiden maisemien – Skoonesta Lappiin ja taas takaisin Skooneen.

Peukaloisen retket villihanhien seurassa ilmestyi kahdessa osassa vuonna 1906 ja 1907. Lastenkirjasta on tehty useita elokuvia ja tv-sarjoja, muun muassa vuonna 1962 Kenne Fantin ohjaamana. Lisäksi se on käännetty useille kielille.

Selma Lagerlöf kirjoitti Peukaloisen retket villihanhien seurassa alunperin tilaustyönä maantiedon ja historian oppikirjaksi. Lastenkirja tavoitti kuitenkin laajemman lukijakunnan ja siitä tuli yksi Lagerlöfin tunnetuimmista ja rakastetuimmista kirjoista – myös aikuisten piirissä.

Selma Lagerlöf (1858–1940) oli ruotsalainen kirjailija, joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1909. Lagerlöf kirjoitti useita romaaneja ja novelleja toistuvina teemoinaan luonto, ihmiset ja koti. Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone