Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Syyskuun jumalat
Isbn: 978-87-2602-262-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2018
Uppläsare: Aku Laitinen
Length: 8 timmar 8 minuter

Ljudbok

Syyskuun jumalat

Historian roskakorissa vain patsailla on päät harteillaan.

Amerikkalainen Paul Herzog muuttaa Budapestiin yliopiston opettajapestin vuoksi. Pikkuhiljaa Paulille valkenee että kaupungissa on jotain hämärää: kadun nimet vaihtuvat yön aikana, kotitalon kerroksien määrä vaihtelee päivästä toiseen. Tuttu raitiovaunureitti päättyy seinään.

Paul tutustuu yläkerran naapuriin, kansannousun kokeneeseen Ishmael Gáboriin, joka vie Paulin kaupungin ulkopuolelle Tonavan saarelle kokoontuvan Syyskuun jumalat -nimisen ryhmän iltamiin. Syyskuun jumalien kautta Paul tutustuu kaupunkiin, jossa unohdetut historiat jäävät elämään uusien rinnalla. Kun Paulille tuttu todellisuus murenee, jää jäljelle kysymys, kuinka toimia oikein.

Syyskuun jumalat on romaani sivustakatsojista, taustallaan suuntansa kadottanut nyky-Unkari. Romaani pohtii muistin ja identiteetin kysymyksiä maailmassa, jossa historia kirjoitetaan joka päivä uudelleen.

“Entäpä, jos koko historia luotaisiin uudelleen säännöllisin väliajoin? Yhtenä ja samana päivänä kaupunki, puut, penkit ja taulut, ihmiset, kaikki alkaisi alusta.”

Saara Henriksson (s. 1981) on tamperelainen kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Moby Doll (2011) keräsi kiitosta kunnianhimoisella teemojen yhdistelyllä sekä taitavalla kerronnalla. Henrikssonilta on myös julkaistu useita novelleja lehdissä ja antologioissa. Hänen novellinsa “Muurit” on mukana kokoelmassa Kesä Rynkyn kanssa (Into Kustannus 2011).

Henriksson on valmistunut Turun yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi pääaineena poliittinen historia. Hän on käynyt Viita-akatemian kolmivuotisen kirjoittajakoulun. Henriksson asuu Tampereella miehen ja lapsen kanssa. Hän on mukana usean vapaan kulttuuriryhmän toiminnassa sekä harrastaa muun muassa tanssia, science fiction -kulttuuria ja pianonsoittoa.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone