Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Läpimurto
Isbn: 978-95-1038-283-7
Förlag: WSOY
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: januari 2015

E-bok

Läpimurto

Kuolema kulkee kantapäillä!

Vuonna 1942 syysruskan aikaan luutnantti Sarkolan johtaman tuhooja- ja tiedustelupartion on toimittava vihollisen alueella. Kaukopartio ylittää veneillä Syvärin virran. Kun majoittumisen yhteydessä sattuu pieni huolimattomuus, vihollinen huomaa partion liikkeet. Alkaa ankara takaa-ajo läpi korpiryteikköjen ja hyisten vesien.

Sarkolan miehet räjäyttävät rautatien, suistavat junan suohon ja iskevät parakkikylään kuolemaa kylväen. Samalla omatkin tappiot nousevat vääjäämättä raskaiksi. Mättäät nielevät vapisten kuumaa terästä, kun pakomatka haavoittuneita retuuttaen jatkuu helvetillisenä. Kerran toisensa jälkeen on väsyneiden miesten rynnättävä päin vihollisen saartorenkaita selvitäkseen hengissä takaisin. Läpimurto on raju sissikuvaus sotakamreeri Lehväslaiholta, suomalaisen sotajännityksen armoitetulta mestarilta.

”Läpimurto” ilmestyi alun perin vuonna 1982.

Sotakamreeri, kirjailija Reino Lehväslaihon (1922–2019) mittava kirjailijanura alkoi jo vuonna 1958, jolloin hänen esikoisteoksensa "Panssarisotaa 1941–44" julkaistiin WSOY:n kustantamana. Tämä toimi lähtölaukauksena seitsemällä vuosikymmenellä jatkuneelle kirjailijanuralle. Päätoimiseksi kirjailijaksi vuonna 1967 ryhtyneen Lehväslaihon tuotanto käsittää peräti 45 teosta. Kirjailijana Reino Lehväslaiho kuvasi elävästi ja omiin kokemuksiin pohjaten suomalaisten käymiä taisteluja toisessa maailmansodassa. Hän itse oli kolmen sodan veteraani ja haavoittui rintamalla kolmesti.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone