Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Alakurtin tie
Isbn: 978-95-1037-906-6
Förlag: WSOY
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: januari 2015

E-bok

Alakurtin tie

Tappavankuumaa terästä – sotakamreerin 44. rautaisannos!

Eletään jatkosodan kolmatta syksyä Lapin rintaman takaisissa parakkirisoissa. Luutnantti Männyn toinen sissikomppania komennetaan sadan miehen voimin tuhoamaan vihollisen huoltotukikohta ja autokolonna. Tehtävä suuntautuu Alakurtista itään kohti Kantalahtea ja Jäämerta – suurien soiden, tuntureiden ja vuolaiden virtojen maahan. Vaikka isku onnistuu, paluumatkalaiset maksavat tuhotyöstään kovan hinnan. Alakurtin tie muuttuu kohta verisohjoiseksi kuolemantaipaleeksi, kun venäläisten valiojoukot iskevät säälittä päälle päivin ja öin.

Viholliset ovat kuitenkin nopeita nöyrtymään suomalaississien ampuessa konepistooleillaan tiet auki ylivoiman edessäkin. Alakurtin kenttävartioon palaavat enää kovan sotatien läpikäyneen komppanian riekaleiset rippeet. Vielä näinä vuosinakin jotkut sissisankarien jälkeläiset ovat kertoneet, kuinka kersantti Kivi tuodessaan haavoittuneen sissiluutnantin takaisin omien puolelle putosi verissään polvilleen, risti sormensa ja rukoili: ”Isä Jumala, Jeesus Kristus, minä kiitän, kun autoit – ei saatana – ei koskaan enää…”

Reino Lehväslaiho, sotakirjallisuutemme talttumaton teräsmies, on takonut jälleen raudanlujan kuvauksen erään sissipartion lohduttomilta korpitaipaleilta.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone